Poppenhuizen en miniaturen 't Kleine Loo
Beurs Houten

Alles Klein Beurs Expo Houten


Rembrandt Voorhuys

Sijdelcaemer

Nieuws


Voornemens 2019

De laatste dagen van het oude jaar geven vaak de aanzet voor nieuwe voornemens en plannen. In 2018 hebben mijn collega's en ik het Projekt Rembrandthuys afgerond; het huis is permanent te bezichtigen in het Rembrandtsmuseum in Amsterdam. In de nasleep ervan heb ik nog diverse opdrachten voor kamers afgewerkt. Ook ben ik verhuisd (intern). Nu komt er weer tijd en ruimte voor nieuwe plannen.

Het jaar is goed begonnen met eind januari de AllesKlein Poppenhuisbeurs in Expo Houten. Met weer meer standhouders nog steeds groeiende beurs die zeker volgend jaar herhaald wordt. De datum ligt nog niet vast i.v.m. verbouwing in Expo maar waarschijnlijk weer eind januari.

De webwinkel blijkt niet echt mijn passie. Waar de persoonlijke contacten en gesprekken in de winkel me juist energie gaf, leuk om te adviseren en mee te denken, is het onpersoonlijke van internet juist een energie-slurper. Bezig zijn met de hobby is leuk, bezig zijn met kille lijstjes en aantallen is dat niet. Hoe ik daar in 2019 een andere, prettiger vorm aan kan geven, weet ik nog niet. Mogelijk via zogenaamde Open Dagen aan huis met uitverkoop van diverse miniaturen en restanten. Gelukkig weten veel oud-klanten mij nog te vinden en is afhalen van bestellingen aan huis nog altijd mogelijk. Daarnaast kom je me tegen op diverse beurzen.

In de loop van 2019 organiseer ik diverse workshops, o.a. het bouwen van een poppenhuis en ook de opbouw van kamers zoals die in het Rembrandtshuys. Zo'n workshopdag is bijvoorbeeld van 10 tot 16 uur waarin je zelf iets opbouwt en technieken aanleert. Daarover na januari meer.Webwinkel tijdelijk gesloten

Door werk en privé-gebeurtenissen werd de webwinkel tijdelijk gesloten. Dat duurt veel langer dan voorzien, mijn excuses hiervoor.
Heb je in de tussentijd vragen of wil je toch proberen of een item toch leverbaar is, mail dan naar info@allesklein.nl

Projekt Rembrandthuys afgerond

Met een kleine groep vakminiaturisten zijn we in 2014 begonnen met het projekt, met het doel het voormalig woonhuis van onze wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn deels na te bouwen in schaal 1:12. Daarbij kregen we alle medewerking van mensen van het Rembrandtmuseum in Amsterdam.

Inmiddels is het gehele projekt afgerond en is het complete Rembrandthuys te bezichtigen in het museum, op een prominente plek bij de entree. De bouw van de kamers en het interieur ervan werd grotendeels beschreven in tijdschrift Dolls House Nederland. In het tijdschrift zijn o.a. bouwtekeningen en werkbeschrijvingen geplaatst. Helaas zijn niet alle genoemde materialen nog verkrijgbaar; in de loop van de jaren sinds het begin in 2014 is er veel veranderd.

Wat wel blijft, is een fantastisch huis met allerlei kamers in de stijl en tijd van Rembrandt. Ook het Rembrandtmuseum zelf is een bezoek meer dan waard. Het huis ademt nog de sfeer van weleer, zoals ook weergegeven in de sfeervolle 1:12 kamers. .

Alles te volgen in DHN

In het tijdschrift Dolls House Nederland zijn o.a. bouwtekeningen en werkbeschrijvingen van de kamers, diverse voorwerpen en meubelstukken geplaatst.Schildercaemer

Verslag voorgaande beurzen

Meer lezen, zie Agenda

Graag tot ziens.