Poppenhuizen en miniaturen 't Kleine Loo
Beurs Houten

Alles Klein Beurs Expo Houten


Rembrandt Voorhuys

Sijdelcaemer

Nieuws


Webwinkel tijdelijk gesloten

Door werk en privé-gebeurtenissen werd de webwinkel tijdelijk gesloten. Dat duurt veel langer dan voorzien, mijn excuses hiervoor.
Heb je in de tussentijd vragen of wil je toch proberen of een item toch leverbaar is, mail dan naar info@allesklein.nl

Projekt Rembrandthuys

Met een kleine groep vakminiaturisten zijn we in 2014 begonnen met het projekt Het Rembrandthuys. We bouwen daarbij het voormalige woonhuis van Rembrandt deels na in schaal 1:12. Daarbij wordt nauw samengewerkt met mensen van het Rembrandtmuseum in Amsterdam.

De groep bestaat nu uit Rika en Marcus (redaktie DHN), Simone Kasbergen (kunstschilderes), Bert Aarts (werktekeningen, meubels), Arjen Spinhoven (architectuur, lasertechniek) en Aloyse Hoekstra (ontwerp en bouw). Waar nodig wordt ook de expertise van andere vakminiaturisten gevraagd, zoals o.a. Kim Bensdorp, die veel miniaturen leverde voor de kamers.

Inmiddels zijn alle kamers af en is er een kast omheen gebouwd met grote dakpartij, zodat de kamers veilig ingesloten zijn en goed te bezichtigen.

Tijdens de Dolls House Show op 3 en 4 maart in de Grote Kerk in Arnhem is ons projekt nog één keer in volle glorie te zien! Daarna wordt het huis overgedragen aan het Rembrandtmuseum in Amsterdam. Daar zal het huis een permanente plek krijgen in het museum en komt er een einde aan een fantastisch projekt.

Alles te volgen in DHN

In het tijdschrift Dolls House Nederland zijn o.a. bouwtekeningen en werkbeschrijvingen van de kamers, diverse voorwerpen en meubelstukken geplaatst.Schildercaemer
Schildercaemer

In komende nummers van Dolls House Nederland worden de overige kamers en technieken steeds besproken. Het is een groots projekt dat meer dan twee jaar beslaat. De diverse bouwtekeningen van de kamers worden gebundeld naar één werktekening voor het hele Rembrandthuis maar zijn helaas nu nog niet beschikbaar omdat er nog te veel wijzigt gedurende het bouwproces.
Wel zijn er al diverse bouwpakketten van onderdelen en meubels inmiddels te koop van de respectievelijke makers hiervan, zoals Alles Klein, Bert Aarts Miniatures, Arjen Spinhoven Architecture en anderen.

Bedstee

Bedstee, door Bert Aarts en Arjen Spinhoven

Verslag voorgaande beurzen

Meer lezen, zie Agenda

Graag tot ziens.