Poppenhuizen en miniaturen 't Kleine Loo
Beurs Houten

Alles Klein Beurs Expo Houten


Rembrandt Voorhuys

Sijdelcaemer

Nieuws

Inhoudsopgave:

* AllesKlein beurs Houten naar WB evenementen
* AllesKlein nu heel klein
* Workshops
* Nieuw projekt succesvol afgerond

AllesKlein beurs in Expo Houten naar WB evenementen

De organisatie van de voormalige AllesKlein beurs in Expo Houten, jaarlijks eind januari gehouden, is overgenomen door WB evenementen. Al jaren heeft Alles Klein deze eendaagse beurs met plezier en liefde georganiseerd, maar helaas moet ik het om gezondheidsredenen opgeven. Er is goed contact met Wouter van WB evenementen en hij gaat zo mogelijk op dezelfde voet door met deze succesvolle beurs. Al eerder heeft hij bewezen met o.a. zijn tweedaagse septemberbeurs in Expo een goed aanbod aan deelnemers bijeen te krijgen, zodat u als bezoeker alle keus heeft.

Alles Klein organiseerde zo'n 20 jaar beurzen in o.a. Rotterdam Airport Hotel, Heidehal Nieuwegein, EXPO Houten e.a. en ik bedank dan ook al die standhouders van de afgelopen jaren voor hun deelname en inzet om er steeds weer een gezellige beursdag van te maken. Die deelnemers en alle bezoekers, die trouw van de ene locatie mee naar de andere locatie gingen, hoop ik in de komende jaren als standhouder op de beurzen van WB evenementen terug te zien. Want ja, ik kan die reuring nog niet missen! Tot ziens

Verloren en gevonden

Het was gezellig en drukbezocht en voor iedereen weer even heel erg wennen. Daarbij werd er e.e.a. verloren en gevonden. Verloren tassen en vergeten aankopen kwamen weer goed terecht en gewonnen prijsjes alsnog bezorgd. Alleen de eigenaresse van een GEVONDEN RING is nog niet terecht. Graag melden via mail info@allesklein.nl en als je een juiste beschrijving geeft, is ook dit opgelost.

AllesKlein nu heel klein

Door corona en gezondheidsproblemen heb ik eind 2020 het bedrijf beëindigd. Na ruim 20 jaar ga ik verder als particulier. De naam AllesKlein blijft bestaan, ik geef nog workshops en zie jullie graag als deelnemer aan beurzen. Het assortiment zal variëren,, nu er geen inkoop meer is. Een beetje AllesKlein Allerlei dus. Tot ziens op de beurs.

Workshops bij AllesKlein

Vanaf september is er weer ruimte in de workshop "Keuken". Deze keuken is gebaseerd op die uit het Rembrandthuys en er kunnen nog kandidaten bij. De datum ligt nog niet vast maar in september/oktober wordt er weer een dag georganiseerd in overleg met huidige deelnemers. Zie voor meer informatie over workshops bij Keuken-Toonkamer, Workshops

Nieuw projekt succesvol afgerond

Gedurende 2021 werd er hard gewerkt aan een prachtig projekt voor het Teylersmuseum in Haarlem: een modelhuis van het woonhuis van Pieter Teyler. Zijn echte woonhuis in Haarlem werd afgelopen jaren grondig gerenoveerd, tot nieuwe fundering toe. Het is inmiddels geopend door HKH Maxima en voor het publiek toegankelijk via het Teylersmuseum. Het Teylersmuseum is het oudste museum in Nederland en gesticht vanuit de nalatenschap van Pieter Teyler, een man met grote interesse voor wetenschap en kunst. Het museum heeft een unieke verzameling fossielen én kunst, met wisselende exposities. Bij de restauratie van het woonhuis is gekozen voor de stijl van de herinrichting door de Stichting rond 1800. Bij de inrichting van het modelhuis in schaal 1:12 is juist gekozen voor de inrichting tijdens Teylers' bewoning (ca. 1750-1778). Het "poppenhuis" is permanent te zien in een voorkamer van het echte huis. Het was een leuk projekt, heel leerzaam door de andere benadering: geen poppenhuis maar een maquette naar realiteit. Ook een heftig projekt, door de enorme tijdsdruk. Het gehele huis van maar liefst 3,50 meter lengte moest in ongeveer een half jaar voltooid worden en dat lukte met veel hulp!
In Projekten komen meer foto's en informatie.

Teylershuis in aanbouw

Op de pagina Projecten vind je ook andere projecten waaraan ik werkte, zoals het Rembrandthuys en het Kleine Loo.