Poppenhuizen en miniaturen 't Kleine Loo
Beurs Houten

Alles Klein Beurs Expo Houten


Rembrandt Voorhuys

Sijdelcaemer

Nieuws


Webwinkel tijdelijk gesloten

Door werk en privé-gebeurtenissen werd de webwinkel tijdelijk gesloten. Dat duurt veel langer dan voorzien, mijn excuses hiervoor.
Heb je in de tussentijd vragen of wil je toch proberen of een item toch leverbaar is, mail dan naar info@allesklein.nl

Projekt Rembrandthuys afgerond

Met een kleine groep vakminiaturisten zijn we in 2014 begonnen met het projekt, met het doel het voormalig woonhuis van onze wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn deels na te bouwen in schaal 1:12. Daarbij kregen we alle medewerking van mensen van het Rembrandtmuseum in Amsterdam.

Inmiddels is het gehele projekt afgerond en is het complete Rembrandthuys te bezichtigen in het museum, op een prominente plek bij de entree. De bouw van de kamers en het interieur ervan werd grotendeels beschreven in tijdschrift Dolls House Nederland. In het tijdschrift zijn o.a. bouwtekeningen en werkbeschrijvingen geplaatst. Helaas zijn niet alle genoemde materialen nog verkrijgbaar; in de loop van de jaren sinds het begin in 2014 is er veel veranderd.

Wat wel blijft, is een fantastisch huis met allerlei kamers in de stijl en tijd van Rembrandt. Ook het Rembrandtmuseum zelf is een bezoek meer dan waard. Het huis ademt nog de sfeer van weleer, zoals ook weergegeven in de sfeervolle 1:12 kamers. .

Alles te volgen in DHN

In het tijdschrift Dolls House Nederland zijn o.a. bouwtekeningen en werkbeschrijvingen van de kamers, diverse voorwerpen en meubelstukken geplaatst.Schildercaemer
Schildercaemer

In komende nummers van Dolls House Nederland worden de overige kamers en technieken steeds besproken. Het is een groots projekt dat meer dan twee jaar beslaat. De diverse bouwtekeningen van de kamers worden gebundeld naar één werktekening voor het hele Rembrandthuis maar zijn helaas nu nog niet beschikbaar omdat er nog te veel wijzigt gedurende het bouwproces.
Wel zijn er al diverse bouwpakketten van onderdelen en meubels inmiddels te koop van de respectievelijke makers hiervan, zoals Alles Klein, Bert Aarts Miniatures, Arjen Spinhoven Architecture en anderen.

Bedstee

Bedstee, door Bert Aarts en Arjen Spinhoven

Verslag voorgaande beurzen

Meer lezen, zie Agenda

Graag tot ziens.