Poppenhuizen
en miniaturen 't Kleine Loo

Links is een deel zichtbaar van het frame, nu deuropening. De stof vond ik in een quilt-winkel. Het vloerkleed is hand-geborduurd door Lidy v/d Heuvel en in de kast staan wat aardewerk potten
(beurs in Kensington, Londen).
De plant is van papier.


Prive

Serrekamer

De serrekamer is gemaakt naar een idee van vriendin/klant Manon van de Berg.
Zij heeft een gezellige witgele zomerse serre gemaakt en tentoongesteld in de winkel tijdens de Amateurendagen in 2006. Gebaseerd op de plantenkas van Ikea, maar met een "bak" erachter waardoor een diepere kamer ontstaat.

Maar ik had niet van die leuke witte papillon-meubeltjes en ook geen vrolijke gele stofjes voor kussentjes. Wat ik wel heb, is een mooi rotan bankstelletje, jaren terug gekocht op een beurs en nog wat losse spulletjes, dat werd míjn basis.

Slopen die handel!

Soms denk ik weleens dat wij hobbyisten nog beter kunnen slopen dan maken, want in alles zien we andere voorwerpen.

Zo ook in deze houten lijst (rommelmarkt). Daar ging zonder spijt de zaag in: de lijst vormt nu de deuromlijsting in de serrekamer. Het frontdeel heb ik tegen de buitenkap boven de serre geplaatst, ziet er leuk oosters uit maar klopt natuurlijk totaal niet bij het verhaal van een Hollandse serre. "As ge mar leut het"...

Sfeer bepalen

Net als bij mijn huis begin ik met het verzamelen van reeds gekochte of gemaakte voorwerpen en kijk dan welke sfeer daar uit voort komt. Bij het rotan met die bruinige kussens kom je al gauw bij Indonesië terecht. En eerlijk gezegd, weet ik daar niet zoveel over. Dus kan ik heel onwetend allerlei elementen mixen.

Het verhaal

De dame met hoed is er vroeger geweest, nu woont ze in Nederland, in een huis met een serre. En in die serre staan wat overblijfselen uit haar immigrantentijd, zoals het rotan bankstel, de rotan stellingkast en de bewerkte houten kast.
Ze heeft soms een beetje heimwee naar die tijd...Het rotan bankstel (Oriental Handcrafts) heeft zijden kussens. De kast erachter kocht ik jaren daarvoor, herkomst onbekend. Verder diverse vazen e.d. van de rommelmarkten, waar ik ook twee lepeltjes vond met zgn. wajang poppen. Weer slopen dus! De poppen passen immers zonder de lepel/stengel beter in de serre 1:12!

Dame met hoedOp de voorgrond nog net te zien, papieren plant in Chinees porseleinen potje. De pop is gemaakt door Greetje Jansen, die ook diverse boeken op haar naam heeft (elfen en fantasy-figuren).