Poppenhuizen en miniaturen 't Kleine Loo

Alles Klein

Je kunt altijd met vragen per e-mail bij
Alles Klein terecht:

info@allesklein.nl
Graag tot ziens!

Workshops

* OriŽntatie Mini-wereld
* Tuinhoekje
* Aankleding Toonkamer
* Keuken van het Rembrandthuys
* Het Utrechtse Huisje

Workshops bij Alles Klein

Bij Alles Klein kun je diverse workshops volgen. Een kleine keus vind je hieronder, andere suggesties zijn bespreekbaar. Een workshop duurt meestal ťťn dag(deel) en vindt plaats aan huis in Utrecht in een geventileerde kamer. Voorlopig met 2 tot 4 deelnemers tegelijk, afhankelijk van de soort workshop. De workshops vinden plaats op een doordeweekse dag, datum in overleg te bespreken. Heb je meer informatie nodig, stel je vragen liefst per mail info@allesklein.nl

OriŽntatie Mini-wereld

De workshop OriŽntatie Mini-Wereld biedt een goede start als u niet weet waar en hoe te beginnen met deze leuke hobby. Een stukje theorie, uitleg over stijlen en materialen en natuurlijk zelf aan de slag. U zet het hoekje in elkaar, kiest stoffering uit een ruim aanbod van behang en/of tegels en leert diverse technieken. Met de nodige basiskennis kunt u thuis verder met het ter plekke gestoffeerde Hoekje.

Hoekje stofferen

Duur van de workshop ca. 3-4 uur (dagdeel). Kosten € 37,50 per deelnemer inclusief koffie/thee, hoekje en basis-stoffering. Afmeting ca. 20x20x20. Excl. getoonde inrichting, meer keuzemogelijkheden tegen bijbetaling.

Tuinhoekje

Bij deze workshop maak je van een Hoekje een tuintje. Je leert diverse technieken voor de aankleding en tips voor het maken van eenvoudige beplanting. Na afloop van een ontspannen korte dag ga je naar huis met een basistuintje waar je zelfstandig verder mee kunt.

Tuinhoekje


Duur van de workshop ca. 4 uur (dagdeel) inclusief koffie/thee, hoekje en basis-aankleding. Meer keuzemogelijkheden tegen bijbetaling.

Aankleding Toonkamer

Tijdens de gezellige dagcursus Aankleding Toonkamer krijgt u naast veel uitleg volop gelegenheid om zelf aan de slag te gaan. Behangen, verven, elektra e.d. komen alle aan bod. Na afloop heeft u een toonkamer met voldoende basis om thuis verder te gaan. De afmeting van de toonkamer is in overleg vooraf aan te passen naar wens.

Toonkamer inrichten


Duur van de workshop 6-8 uur incl. koffie/thee en broodlunch. Kosten vanaf € 95 voor toonkamer met basis stoffering; afhankelijk van gemaakte stofferingskeuze en afmetingen wordt meerprijs berekend.

Keuken-Toonkamer

Deze toonkamer is gebaseerd op de keuken die ik voor het Rembrandthuys bouwde maar kun je naar eigen inzicht verder inrichten. Tijdens een volle dag workshop bouw je de kamer op, inclusief raampartij en deurkozijnen en schouw. Je leert technieken als verstek zagen, werken met hout en balsa e.d. en krijgt veel stijltips. Uiteraard kun je ook bij deze workshop even bijkomen tijdens de lunch en is er koffie/thee. Na een pittige werkdag ga je naar huis met de casco keuken en de kennis om deze thuis verder af te maken. En vervolg-workshop is ook hier mogelijk, m.b.t. betegeling en de inrichting met bedstee en keukenblok e.d.

Keuken kaal

Duur van deze workshop ca. 8 uur, volle dag. Kosten € 135,- per deelnemer, meerprijs afhankelijk van gekozen aanpassingen. Inclusief koffie/thee en lunch.

Keuken Voorbeeld

Het Utrechtse huisje

In deze workshop van een volle dag bouw je het Huisje op. Het ontwerp is gebaseerd op een Utrechts hofjeshuisje gemaakt door Simone Kasbergen. Je maakt de voorgevel met raam, deur en goot. Daarbij leer je diverse technieken en krijgt veel tips over opbouw en materialen. Je maakt een dakkapel en eenvoudige schouw. Tussendoor is er een rustmoment met lunch. Na deze dag ga je naar huis met een leuk klein Huisje om zelf verder aan te kleden en in te richten. Ook met tips voor de afwerking.


Duur van de workshop 8 uur, volle dag.
Kosten € 145 incl. koffie/thee en lunch.
Afmetingen huisje: 45 cm hoogste punt, 30 cm breed en
10-12 cm diep.
Huisje en/of grondplaat is op aanvraag dieper te maken tegen meerprijs.