Poppenhuizen en miniaturen 't Kleine Loo

Veel gestelde vragen

Welke volgorde bij het bouwen van een poppenhuis?

Er is geen vaste wet voor het bouwen van een huis. Maar zelf volg ik deze volgorde: bouw eerst het huis, leg dan de leidingen aan, dan het "natte" werk (verf) en dan het droge werk zoals behang. Tenslotte de vloer en alles afwerken met bijvoorbeeld plintlatjes e.d.

Maar als u de buitenkant wil verven en alles eerst in de grondverf zet (wat bij sommig dun behangpapier zeker nuttig is omdat het hout anders somber doorschijnt) dan is het veel makkelijker eerst met een rollertje alle onderdelen plat liggend te verven en daarna pas op te bouwen. LET OP: verf zo min mogelijk de passtukken en lijm-randen want daar houdt de lijm niet goed of het pakket past niet meer goed in elkaar. In dat geval zit er niets anders op dan een beetje afschuren...

Inbouw elektra

Elektra-systeem met CirKit (voorbeeld)

Dan dus het huis opbouwen, elektra-leidingen (CirKit) eventueel al aanleggen (zie elders meer over elektra) en dan lekker aan de slag met behangen.
Hierover valt zoveel uit te leggen, dat het een apart hoofdstuk wordt.

Zie Elektra Tips
Zie Behang Tips

Elektra inbouw Het 3,5 volt systeem met bedrading wordt veel bij kinderpoppenhuizen gebruikt

Vloerbedekking

Na het behang gaat de vloerbedekking erover heen. Dat kan (zelfklevend) tapijt zijn of hout/parket, tegels of zeil. Dan zie je niets terug van de overlappen van het behang en je hebt toch geen spleet. Eventueel kun je de overgang nog afwerken met latjes, plint of anderszins. Klaar!


Voorbeeld Bomal Tapijten Bomal tapijt

Stuur Uw vraag naar info@allesklein.nl

Top
Terug